Bestel simpel en snel alles voor kantoor en (thuis)werkplek via De Giessen Kantoorefficiency
logo-subsite-DG
Banner website - hoeveel uur per dag zit u
// Home

Zitten... het zit zo diep in onze maatschappij

Denk eens aan de volgende uitspraken: "Ik zit op voetbal" - "Ik zit op turnen" - "Zullen we lekker even gaan zitten" - "Er zit een vlek in mijn broek" - "Ik zit op mijn fiets" - "Deze trui zit erg prettig." Vertaal de bovenstaande zinnetjes maar eens in een andere taal. Vreemd hoeveel wij vast zitten aan zitten... ;-) Dit terwijl zitten helemaal niet zo goed voor ons is...De moderne samenleving is helemaal gericht op het kunnen zitten. Hierdoor brengen wij meer tijd zittend door dan vroeger. Recente onderzoeken hebben echter aangetoond dat al dat zitten schadelijker is dan gedacht.

Mensen zitten meer dan ooit tevoren
Het idee dat zitten iets schadelijks kan zijn lijkt in eerste instantie een raar idee. Zitten is een standaard lichaamshouding, en wanneer mensen werken, studeren of reizen wordt dit meestal zittend gedaan. Het is een tweede natuur. Dit betekent echter niet dat het niet schadelijk is. Het is net als eten- noodzakelijk, maar erg schadelijk als je het teveel doet. Helaas is dit met zitten ook het geval. Gemiddeld brengt een persoon meer dan de helft van de dag zittend door, met dingen als autorijden, werken aan een bureau of televisiekijken. Een kantoormedewerker kan zelfs tot 15 uur per dag zitten. Landbouwwerkers zitten daarentegen slechts drie uur op een dag. Kortom: Teveel zitten is erg schadelijk. Zitten beperkt de calorieverbranding: hoe langer je zit, hoe dikker je wordt. Zitten wordt in zelfs in verband gebracht met vroegtijdig sterven.

Dat betekent niet dat je nooit zou moeten zitten en ontspannen, maar dat je zou moeten proberen gedurende de dag minder te zitten. En als je zit dit op een goede stoel te doen!

Hulp nodig met kiezen? Bezoek onze showroom aan de Handelsstraat 4 te Hardinxveld-Giessendam of neem contact met ons op via 0184-675430 / per mail aan kantoor@giessen.nl.

Assortiment-bureaustoelen
Gratis-zitinstructie

Helpen

Wij willen u graag verder helpen
Projectinrichting

De werkplek van nu

Op dewerkplekvan.nu vindt u volop inspiratie op het gebied van bedrijfs- en (thuis)werkplekinrichting. 

Bij het inrichten van een bedrijf, kantoor of werkplek staat de identiteit van uw organisatie voorop. Door een goede vertaalslag te maken van de bedrijfsactiviteiten, huisstijl en de invulling van uw persoonlijke wensen naar de inrichting van een kantoor of werkplek, krijgt ieder traject iets unieks. Een persoonlijk tintje waar u zich als opdrachtgever in herkent.

Samen bepalen we waar de unieke waarden van uw organisatie in de markt liggen. Ook betrekken we uw huisstijl en bedrijfscultuur in de plannen, met een kritisch oog voor de praktijk. En natuurlijk kunnen we samen met u inventariseren wat de wensen en behoeften van gebruikers zijn. Bij dit alles maken we gebruik van een schat aan kennis, ervaring en creativiteit. Door deze aanpak werkt de nieuwe bedrijfsinrichting optimaal voor uw klanten en medewerkers.

Kunnen wij met u meedenken over de inrichting van uw kantoor- of (thuis)werkplek? Wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen en inspiratie opdoen? Dan bent u van harte welkom in onze showroom of kunt u bellen naar 0184-675430. Wij helpen u graag.Goed zitten is 'bewegend zitten'

Een goede zithouding is enorm belangrijk voor uw fysieke gesteldheid. Daarom brengen wij graag deze nieuwe stoelzitting onder de aandacht. Dit kussen bevordert uw gezondheid, comfort en prestaties door een bijna automatische wisseling van zithouding: 'bewegend zitten'. Door de spanningswisseling traint u onder andere de dieper liggende rugspieren. U bepaalt zelf de luchtdruk in het kussen op basis van uw persoonlijke voorkeur en lichaamsgewicht. En… het is nog altijd mogelijk om passief te zitten, dan laat u eenvoudig de lucht uit de luchtkussens weglopen, zodat u op het reguliere kussen zit. De zitting is op Köhl stoelen toe te passen.De Köhl Air-Seat
1. bevordert dynamisch zitten;
2. zet aan tot wisselende zithoudingen;
3. traint en stimuleert de rugspieren en voorkomt rugklachten;
4. verbetert (door verbeterde bloedsomloop) de concentratie en prestaties;
5. verzorgt de voeding van de tussenwervelschijven en bevordert de doorbloeding en zuurstoftoevoer.

Wilt u de unieke Kohl Air-Seat eens uitproberen? Kom dan gerust eens langs in onze showroom. Heeft u vragen over dit product? Dan kunt u ons altijd bellen op (0184) 675430.

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
LiveZilla Live Chat Software